I disse dage ligger tågen tæt omkring os. Visse dage får solen brændt sig vej gennem tætheden, så sceneriet ændres og tågen afløses af klarhed, og andre dage forbliver tågen liggende med sin uigennemsigtige stilhed.

Som så ofte før spejler naturen en indre tilstand i mig og giver mig mulighed for at se og forstå, at lære og være med det, som er. Indimellem er det, at tågen synger, og jeg synger med, og andre dage er der stilhed og tilstedeværelse. 

I denne tid er vi mange, der løftes i bevidsthed og det, som følger med, er konfrontation med gamle sager, som kommer for at blive set og sluppet. Noget kræver indre arbejde, en kraftsang eller flere, en proces – mens andet blot skal observeres og accepteres, indtil det slipper af sig selv. Måske genkender du det? 

Det er også en tid, hvor vi nemt kan glemme, at vi har hinanden, og at vi egentlig kommer af det samme ophav. Processen kræver nok megen alenetid, indre arbejde og stilhed, men den minder os også om, at vi har brug for hinanden, for at kunne løfte os. Vi har brug for at mødes og udveksle, sparre, inspirere og inspireres. 

Hvordan er det for dig i denne tid? Oplever du et skift i energi i dig, i andre? Hvad længes du efter? Lad os høre hinanden. Del gerne din oplevelse og dine tanker herunder og læs hvad andre har delt.

Sammen løftes vi.

Kærligst,

BirgitteHelena

5 Responses

 1. Tåge er mange ting, lige nu ligger tågen tæt på mange måder. Mit håb er at den letter og det skaber klarhed og indsigt på mange planer.

 2. Synes det er en lidt svær tid. Det går op og ned med humøret. Mærker gamle sorger og prøver at finde en balance i dagligdagen.
  Håber snart det lysner lidt .-)Tak for en mail som er vældig brugbar

 3. Dejligt med jeres kommentarer og små fortællinger fra eget liv. Kom endelig med flere refleksioner – det er så givtigt at høre hinanden, så vi netop forstår, vi ikke er alene. Og apropos netop det med at føle sig alene, så modtog jeg denne kommentar fra Eva Odderskov i dag, som jeg har fået lov at dele med jer:

  “Som sædvanlig, sætter du ord på det, som kan være svært at udtrykke, altid rammer du rigtigt med stor indfølelse, som bevæger mig dybt. Måske, fordi du kender dig selv så godt? Du skal have mange tak for dine ord og tanker, som giver så meget stof til eftertanke og gør, at jeg ikke føler mig så meget anderledes end andre. Bare mere følsom —måske? Hermed stort kram fra Eva”

 4. Som så ofte før, så vækker dine ord genklang i mig BirgitteHelena, du sætter ord på de følelser og fornemmelse som jeg tror vi er mange der går rundt med for tiden.
  For mig er denne bølgen mellem tåge og klarhed en følelse af at blive holdt tilbage, for så at blive skubbet frem. En følelse af at tågen omslutter mig, holder mig fanget i en verden der er gået i stå og at jeg på en og samme tid famler i blinde, føler mig alene og irriteret og utålmodig over ikke at kunne se klart, men samtidig at føle mig beskyttet og pakket ind i en dyne af nærvær og ro og bare få lov til at være med det der er og acceptere tingenes tilstand her og nu.
  Når så tågen letter og jeg kan se klart igen, føler jeg mig forbundet med alt og alle og det er som om endnu et slør løftes og udsynet og verden er blevet større. Glæden bobler, og utålmodigheden over at ville igang igen skubber på.
  Det er en underlig tid vi lever i lige nu. For mig kræver det meget alenetid og stilhed, men jeg bliver samtidig mere og mere bevidst om hvor vigtigt det også er, at vi samles i fælleskaber omkring de ting der rører os. Det er noget af det jeg ønsker mig mere af i fremtiden….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.