Hjemmelavet Ønske Creme

Så produceres der creme til vinteren og til julegaver 💜 Min hud kalder på denne skønne, nærende creme som jeg har lavet gennem de sidste 4 år. Gennem rigtig mange år har jeg følt at langt det meste at det creme, man kan købe ikke nærer og plejer huden men blot forsvinder som dug for solen og endda ofte efterlader huden knasende tør. Da jeg så prøvede denne creme som oprindeligt blev brugt som massagecreme, så var jeg helt solgt. Opskriften fik jeg af min daværende, søde massageterapeut som netop selv fremstillede den, fordi hun ikke syntes, der fandtes noget godt alternativ til et produkt, der var ordentligt at massere i, og sådan startede altså mit creme-eventyr.

Opskriften har jeg tilrettet en del undervejs, og jeg er endt op med en creme, der mestendels består af helt rene og økologiske råvarer tilsat de bedste æteriske olier fra Young Living. Ingen anden creme, jeg har forsøgt mig med, har været i nærheden af denne her. Jeg kan ikke undvære den. Jeg bruger den til ansigt, krop, hænder og fødder og varierer kun de æteriske olier.

Flere af jer har bedt om opskriften på cremen, og den giver jeg da gerne, så hvis du har lyst at binde an med din egen cremeproduktion, så får du her min tilrettede opskrift og de erfaringer, jeg har gjort mig gennem tiden. Jeg kalder den iøvrigt for Ønske Creme, fordi jeg fremstiller den med de bedste og kærligste ønsker for min hud, min krop og for naturen.

Råvarerne

Først og fremmest må jeg lige sige, at jeg på ingen måde er ekspert i cremefremstilling. Der er mange, som ved meget mere om råvarer og deres indbyrdes sammenspil end jeg, og et godt sted at søge råd er f.eks. hos Urtegården, hvor jeg også køber de ting, jeg ikke kan få på Helsam. Jeg har gennem tiden fået erstattet flere af ingredienserne med rene, koldpressede, økologiske olier – f.eks. bruger jeg i dag hybenkerneolie i stedet for ren A-vitamin, fordi jeg bedre kan lige tanken om et rent, økologisk produkt, og udover at hybenkerneolien er en god kilde til A-vitamin, så har det vist sig, at den også har en lang række andre egenskaber som er fantastisk til hudpleje. 

Der er stadig et par ting i opskriften, som jeg ikke har kunnet finde gode alternativer til, og det er emulgatorerne, konserveringsmiddel, B5 vitamin og glycerin. Alle disse ingredienser skulle være helt ok og udvundet af planter, men de er ikke økologiske. Konserveringsmidlet natriumbenzoat, som jeg heller ikke har turdet undlade, er vist ikke helt fint i kanten, men det er tilladt i levnedsmidler, og det findes i utrolig meget at det forarbejdede mad, vi spiser.

Ligesom jeg har leget med erstatninger og udeladelse af visse ting, er det jo ligeså frit for dig at prøve dig frem med ingredienser. 

Jeg handler råvarerne på Helsam, for der er jeg forhandler i forvejen. De ting jeg ikke kan få på Helsam, køber jeg hos Urtegården. 

Besværligt men godt

Denne opskrift består af en vandfase og en fedtfase, der skal forenes. Det er lidt besværligt og kræver, at man tilsætter emulgator til begge faser. Derfor har jeg også afprøvet en del andre opskrifter på cremer uden vandfase, men jeg må konstatere, at min hud slet ikke er så glad og næret, som når jeg bruger denne creme. Derfor fortsætter jeg med at lave den, selvom det kræver lidt tid og øvelse. Det er også derfor, jeg altid laver store portioner af cremen, for det er altså ikke noget, jeg gider lave en gang om måneden. Jeg producerer godt og vel 2 liter creme, hver gang og så opbevarer jeg cremen i køleskabet, for selvom der er konservering i, så er der rigtig mange olier i, som holder sig bedst på køl. Derudover har cremen en tendens til at skille lidt – formentlig pga. alle de mange olier vi kommer i den efter, de 2 faser er blandet sammen, og det hjælper også rigtig meget på det, når cremen står koldt.

Og her op til jul kan cremen altså også godt få ben at gå på, den er nemlig en rigtig god jule- og værtindegave – den er i hvert fald blevet populær i mit netværk. Jeg skal måske også sige at cremen på ingen måde kun er til kvinder. Herhjemme bruger vi den begge, og den er f.eks. rigtig god og nærende til udsatte vinterhænder eller, som det er tilfældet her i huset, til hænder der trommer rigtig meget og skal plejes hele tiden for ikke at sprække.

De æteriske olier

Udover de råvarer, der udgør basen i cremen, beriger jeg den yderligere med æteriske olier af en helt særlig, god kvalitet. Olierne kommer fra Young Living og kan ikke købes i almindelig handel. Da jeg startede med at lave creme var der 2 forskellige æteriske olier i opskriften, og dengang troede jeg bare, det var for duftens skyld. Siden er jeg begyndt at arbejde med en dybere forståelse af æteriske olier, hvad det er er, og hvad de kan, og de olier jeg beriger min creme med i dag er omhyggeligt valgt efter deres egenskaber og det, jeg vil anvende cremen til. Du behøver ikke bruge Young Living olier, du kan bruge dem, du normalt har eller som fås i almindelig handel, men hvis du vil vide mere om Young Livings olier, så holder jeg jævnligt introduktion til olierne ud fra den måde, jeg arbejder med dem på. 

Kom nemt i gang

Tænker du nu, at det lyder som en stor mundfuld at skulle igang med din egen fremstilling af creme med vandfaser og fedtfaser og helt særlige, æteriske olier, så holder jeg her op mod jul en eftermiddag med cremefremstilling i Høng, hvor vi sammen laver cremen helt fra bunden, og du kan købe det med hjem, du vil. På den måde kan du få en fornemmelse af, hvad det kræver, uden du behøver anskaffe dig alle mulige dyre råvarer og æteriske olier. Cremedagen indeholder også en introduktion til de æteriske olier i Young Livings startkit.

Find opskriften på Ønske Creme her

Rigtig god fornøjelse med din hjemmelavede creme.

Kærligst,

BirgitteHelena

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top