Århjulet drejer upåklageligt, og snart har vi Efterårsjævndøgn. Endnu en tærskel vi træder over uanset, om vi vil det eller ikke, uanset om vi er bevidste om det eller ikke. Jævndøgnet 23. september er overgangen fra sensommer til efterår. Det er ikke altid vejret arter sig, som vi synes bedst passer til årstiden, og mange af os har allerede følt at efteråret har indtaget sin plads. 

Hvad kan vi bruge tærskeltiden til?
Naturens og årshjulets overgange fortæller os om den cykliske virkelighed, vi er en del af i det fysiske her på Moder Jord. At energien skifter udenfor os men også indeni os, og tærskeltiden husker os på, at vi skal favne alle vore sider – lyse som mørke. Det stille, det dynamiske, det vilde, det introverte såvel som det ekstroverte. Vort indre mørke og vort indre lys. Såning, modning, høst, forgængelighed der igen bliver til nyt liv, nye spirer. Vi bliver mindet om, at det er ikke alle frø, vi sår, som kommer i spiring og bliver til planter der sætter frugt, og i forlængelse af aktivitet, handlekraft og grokraft hører også hvile, mørke, ro, regenerering. 

Invitation til indre arbejde
I det naturspirituelle arbejde er tærskeltiderne særligt gode tidspunkter for kommunikation med Naturens Spirit. Du behøver ikke kalde det noget specielt for at søge kontakt, visdom, råd & vejledning hos Naturen og dens væsener, og de er iøvrigt altid til rådighed, hvis du vil lytte til dem, og især på tærskeltiderne er sløret mellem den fysiske og ikke fysiske verden tyndere og nemmere at trænge igennem. Ofte kræver det lidt øvelse at få kontakt, og der findes mange forskellige redskaber til det formål. Et særdeles kraftfuldt redskab og som er det, jeg som oftest benytter mig af, er intuitiv sang, det som jeg kalder kraftsang og vildsang. 

Nu tænker du måske på, hvad dette arbejde skal til for, og hvad kan det gøre for dig og hjælpe dig med?

Bevidsthed
At arbejde med sig selv handler for mig om at bringe bevidsthed ind. Øget bevidsthed er, at du tør sætte spørgsmålstegn ved alle de sandheder, du går med og konstant fortæller dig selv gennem dine tanker og handlinger. Øget bevidsthed er at blive klar over, når negative følelser fylder for meget og har overtaget dit liv, eller når du holder dig tilbage fra noget bestemt eller i bestemte relationer. Bevidsthed er at mærke, når der ikke er balance i dig og dit liv, når du giver for meget power til overflade og andre menneskers mening om dig. Kort sagt så er målet med indre arbejde at blive et mere frit menneske, at være til stede i dig selv og din krop. At turde lytte til din intuition og vælge ud fra den, selvom andre kan være uenige. Ja, det er kun eksempler, for det går hele vejen ud i alt det, du kalder dit liv.

Stemmen som redskab til højere bevidsthed
Som du efterhånden godt ved, så er stemmens kraft det redskab, der har været gennemgående for mig i mit bevidsthedsarbejde og stadig er det. Stemmen kan bruges til så meget og på utrolig mange forskellige måder, og jeg formidler det stemmearbejde videre i Kraftsang, som jeg selv kan stå inde for og har gennemprøvet. Soul Voice® metoden er fundamentet, og den har lært mig hvordan stemmen både heler og forløser, når jeg tør gå med, og den lærte mig grundlaget til den naturspirituelle eller shamanistiske praksis, som man også kan kalde det. Jeg skriver om Soul Voice® metoden i et andet indlæg.

Gennem en naturspirituel praksis dykker vi ned i Naturens Væsen og går i lære der, og det er der naturligvis mange niveauer af og måder at gøre på.

Uanset om vi føler os guidet til at praktisere meget og på dybere planer, så er Naturens cyklus og tærskeltiderne en del af os, og de fortæller os, at vi aldrig er alene. Vi er en del af noget, som er langt større en kun os, og vi er altid holdt og støttet, hvis vi åbner os for det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.