Search
Close this search box.

Glædelig Samhain, Allehelgen, Halloween eller hvad du nu kalder det døgn, vi går ind i her i aften den 31. oktober. Alt efter hvor i verden, vi befinder os, er der en masse tradition omkring især denne aften. Naturen går i hi og i de nordiske traditioner står vi nu på tærsklen til vinter. Mange planter visner og træerne slipper deres løv. Meget giver slip og forgår og det, der bliver tilbage går i hvile for, når tiden er til det, igen at kunne spire og springe med nyt løv. Livets Cyklus. Det er også dette døgn hvor vi mindes forfædre og formødre – dem der kom før os både i biologisk forstand men også dem der banede vejen for at vi kan virke med det, vi er i dag. Med andre ord er det overordnede tema for dette døgn: DØD.

Sangen rydder vejen fri
Jeg bruger blandt andet tiden omkring Samhain til at ære de kvinder, der banede vejen for, at jeg kan virke med stemmens og sangens helbredende og frigørende kraft den dag i dag. Et andet tema, jeg arbejder bevidst med er at finde dybere ind i det, der skal dø i mig for at give plads til nyt. Død kan lyde så dramatisk, men det er jo blot at noget slutter, noget slippes, noget afsluttes i os eller i vores liv. Og det magiske er, at der så bliver plads til noget nyt – noget med en højere vibration end det gamle. Noget der gør glæde og næring i livet i modsætning til det gamle, som var udtjent. Den opadgående spirals energi. 

Livskraften i os sørger for, det sker. Den har altid opdrift og søger mod det optimale, det sunde og det glædesfyldte. Og sangen rydder vejen fri og fjerner forhindringerne, så Livskraften kan flyde frit.

Så underfundigt nok er temaet for Samhain også LIV. CYKLUS. Fordi at al død giver liv til noget nyt. Hvor livsbekræftende er det!

Cirkel & ceremoni
Her får du et bud på en simpel ceremoni, du kan gøre ved Samhain. Der er uendelige variationsmuligheder, så mærk hvad der føles sandt for dig at tage med ind i din ceremoni. Klik her for at få “opskriften” på den ceremoni, jeg laver i år.

Med ønsket om en fredfyldt og dyb Samhain til dig og dine

Kærligst,
BirgitteHelena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.