Search
Close this search box.
mørketid.kraftsang. lydhealing

Mørket fylder og julen står for døren. For nogle er denne tid fyldt med varme, kærlighed og glæde og for andre er julen, mørket og vinteren udfordrende og kalder tristhed og ensomhed frem. 

Symbolikken i Mørke og Lys kan forstås af os på flere forskellige måder, og en af de gængse er, at mørket repræsenterer det onde, mens lyset repræsenterer det gode. En anden forståelse er at opfatte mørket som feminint og lyset som maskulint uden derved at bedømme hvad, der er godt eller skidt men blot anerkende begge poler og udforske dem hver for sig og sammen ind i balancen. 

 

“Symbolikken i Mørke og Lys kan forstås af os på flere forskellige måder, og en af de gængse er, at mørket repræsenterer det onde, mens lyset repræsenterer det gode”

 

 

 

Ofte bliver lyset også sidestillet med kærlighed – det kosmiske lys, lysindstrømning fra Spirit, universelt lys, lys og kærlighed som en samlet størrelse. Men betyder det så at kærligheden kun er i lyset og ikke i mørket? 

I min verden følges lys og mørke ad. Ingen af dem kan stå alene. Mørket er Moderskødet der føder Lyset ved vintersolhverv, så uden mørke intet lys og uden lys intet liv. Hvis alt lå i evigt mørke ville livskraften gå i dvale. Omvendt ville livskraften brænde ud, hvis der ikke var mørke, ro og hvile til at restituere og lade op. 

Solhvervet og julen handler om genfødslen, om selve Skabelsen. Og Skabelsen handler om Kærligheden. Derved tændes Lyset i Mørket, og noget nyt fødes. Nyt liv, fornyet kærlighed. 

 

“Ofte bliver lyset også sidestillet med kærlighed – det kosmiske lys, lysindstrømning fra Spirit, universelt lys, lys og kærlighed som en samlet størrelse.

Men betyder det så at kærligheden kun er i lyset og ikke i mørket?” 

 

 

Lydhealing til dig:

 
Er du en af de mange, der har det svært med julen, mørket og vinteren eller blot en af delene, så har jeg denne lille lydfil – ‘Mørkning’ til dig, som jeg har indsunget med intentionen om at den må bringe dig hvile, indre fred og lindring til alle former for uro. 

Forresten – du er også velkommen til at lytte med, selvom du ikke føler dig udfordret 😉

Sid eller lig godt. Feks. i skumringen mens mørket falder på. Lad alt elektrisk lys være slukket. Kom i indre stilhed ved at fokusere på dit åndedræt og lyt så til tonerne. Lyt med hele kroppen, så du får kontakt med ‘indersiden’ af lyden og ikke blot den ydre lyd, som ørerne opfanger.

 

Mørkning er komponeret og produceret af Nordic meets Africa. BirgitteHelena Winther: vocal og Master Drummer Sylvester Agbedoglo: perc. & mix

 

 

Så derfor kære læser og sjæl – lad os tænde Lyset i Mørket med ære og respekt for begge kvaliteter. Lad os lukke kærligheden ind i hjertet og lade den stråle ud fra os, så den kan spredes ud og nå dem der trænger, dem der mangler og alle, der ønsker at modtage kærlighedens budskab. 

Med ønsket om en smuk og kærlig lystænding i mørket.

Kærligst,

BirgitteHelena

Hvert år hen under jul holder jeg en aften med lyd og lys. Find dette års Lyset i Mørket – hen under jul lydcirkel på kalenderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.