Search
Close this search box.

Stemmens Dag

Hvert år den 16. april er World Voice Day eller Stemmens Dag, som vi kalder det i Danmark. Verden over sættes der fokus på den menneskelige stemme, hvad den egentlig er for en størrelse, hvad den kan, og hvad den betyder for os mennesker. For mange af os er stemmen ikke noget, vi tænker over – den er bare noget vi har, fordi vi skal kunne kommunikere gennem tale og ja, så er der jo nogen, der kan synge med den, og andre kan ikke. Sådan tænker de fleste nok om stemmen. 

Men der er mere til stemmen, end man lige skulle tro. Faktisk kan der siges uendelig meget om stemmen, og her får du, i korte træk, mit bud på hvad stemmen betyder eller kan komme til at betyde for os mennesker, hvis vi tillader den det.

Den menneskelige stemme kan bruges på flere måder – til at tale med og til at synge med og til al mulig lyd der imellem. Stemmen kan bruges kontrolleret, og den kan bruges frit og intuitivt.
I mit professionelle virke med terapeutisk stemmearbejde, lydhealing og kraftsang gennem de sidste 14 år er det den intuitive stemme, jeg har erfaring med, underviser i og anvender i forbindelse med alt det energiarbejde, jeg faciliterer. Jeg kalder den også Urstemmen og hvorfor, vender jeg tilbage til lige om lidt. 

Den intuitive stemme er et forunderligt univers, og porten dertil vil åbnes for ethvert menneske, der ønsker at træde ind i det. 

 

 

“Den intuitive stemme er et forunderligt univers, og porten dertil vil åbnes for ethvert menneske, der ønsker at træde ind i det”

I vores intuitive stemme findes et print af alt det, vi er som mennesker og som sjæl. Den er helt personlig, som et fingeraftryk, og den rummer vores tanker, følelser, længsler, skuffelser, overbevisninger, fortidens oplevelser, ja find selv på flere.
De fleste af os kender godt til, at vi kan opfatte hvordan, et andet menneske har det gennem tonefaldet i stemmen. Nogle gange kan vi ligefrem opleve at tonefaldet hos os selv eller andre afslører følelser og stemninger, som er direkte modsætninger til de ord, der tales.

Når vi åbner op til den intuitive stemme vil vi opleve, at der straks skabes en meget direkte adgang til det følelsesmæssige og det underbevidste – både noget af det, vi forsøger at undertrykke, fordi vi ikke har lyst til at tage os af det – men også til alt det, der er langt højere vibrerende i os. Den indre kerne. Sandheden om hvem vi er. De potentialer, vi har som ligger og venter på, vi bliver klar til at anvende dem. 
Den intuitive stemmes vibrationer bærer kraft, energi, intention og de kan sætte fri, helbrede, skabe kontakt, kalde ind og sende sindet og sjælen på rejse.

Når jeg også kalder den intuitive stemme for Urstemmen, så er det fordi, mennesket altid har kendt til kraften i den medfødte, rå og utæmmede stemme. Alle kulturer har eller har haft tradition for en eller anden form for spirituel og helbredende praksis, hvor stemmen indgår som en medicin og redskab til påkaldelse af hjælp og kraft på forskellig måde. Gennem chant, medicinsange, kraftsange, tryllesange, intuitiv sang, lyd…

I norden har vølverne sunget og rejst på sejden gennem staven, sangen og højsædet. I samekulturen har man brugt joik som en sjælelig kontakt med dyr og mennesker, og i Sverige og Norge har hyrden kulet for at kalde på og kommunikere med den dyreflok, man havde ansvaret for på fjeldet. For blot at nævne nogle.

De gamle traditioner er gået i glemmebogen og erstattet med moderne, teknologiske hjælpemidler og kunstigt fremstillet medicin, og dermed er den gamle viden om Urstemmens kraft forsvundet.

Heldigvis forsvinder kraften ikke fra stemmen, blot fordi vi ikke bruger den – den ligger stadig derinde – klar til at bringe os glæde, frihed, indsigt og sundhed – den skal blot vækkes.

Men hvad er så forskellen på Urstemmen og den stemme vi synger og taler med?

Fællessang og korsang er igen blevet en del af mange menneskers hverdag. Det er fantastisk, og alle som kender til at synge sammen med andre ved, at det gør noget godt ved os. Urstemmen er et andet “gear” i stemmen, som er anderledes at anvende. Jeg kalder Urstemmens udtryk for intuitiv kraftsang, og det er her, vi giver stemmen lov til at komme med de lyde, der er og gerne vil ud, uden at vi dømmer pænheden og forsøger at kontrollere tonerne ind i et særligt mønster som feks. en sang, som vi kender det. Stemmen får frit løb, guidet af kroppen og de stemninger, der skabes kontakt til. Hengivelsen til den frie lyd og sang bringer os for alvor ind i magien og ind der, hvor transformation kan ske. Der hvor vi sætter fri, løftes op og skaber kontakt til hidtil uudforskede og ukendte dele af os selv.

Så lad dette være mit ønske for os mennesker:

Må Urstemmens kraft åbenbares for os,
og må den frisætte os, så vores bevidsthed løftes,
og vi kan rejse os og tage det ansvar, der er vort at tage.
Ansvaret for at være og blive den ypperste udgave af det menneske og den sjæl, vi hver især er kommet for at være

I kærlighed,

BirgitteHelena

2 Responses

  1. Det lyder så spændende og rigtigt, alt hvad du skriver. ♥️?.De kærligste hilsener fra Helle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.