Search
Close this search box.

VÅRFEST – Balance. Ligevægt. Frugtbarhed. Kraft

Lyt til blogindlægget her eller læs selv med herunder


Om Forårsjævndøgnets energi og hvordan vi kan anvende den til at forstå os selv på et dybere plan.

Naturen indeni og udenfor
For mig er årets gang i naturen altid et spejl af noget af det, der foregår i mig på de indre planer. Min krop er et stykke natur, som er forbundet med naturen omkring mig, og gennem mange års arbejde med naturens cyklus i årets gang og elementernes forskelligartede kræfter og indvirken har jeg erfaret og forstået, at det er nemmest at gå MED det flyd der er indeni og udenfor mig, acceptere og lade alle de forskellige kvaliteter og energier arbejde aktivt i mig i stedet for at kæmpe imod en række af dem. 

Langsomt fandt jeg ind i at mørket havde en berettigelse, når det meldte sig hen på efteråret og omsluttede mig med sin nærende ro. Kulden havde værdi. Vinterstormen og den bidende slagregn fra vest i november. Den første forårssol, der pludselig vældede ind ad alle vinduer og afslørede al det spindelvæv, jeg ikke havde set i vintermørket. Den lyse, klare midsommernat. Højsommerens velsignede varme og den blide juliregn, der forstærkede alle naturens dufte med et trylleslag. Sensommerens og det tidlige efterårs gyldne glamour med frugt og overflod. Den første efterårsstorm. Og alt det andet vi ser i naturen omkring os, hvis vi altså tillader os selv at se det.

Alt har sin plads i den perfekte mandala, vi kan kalde Altet. Eller Livet. Og hvert enkelt menneske er en perfekt mandala, som indeholder hele denne cyklus med dens mangeartede frekvenser, der tilsammen skaber vibrationen for LIV.

Forårsjævndøgn
Ved forårsjævndøgn den 20. marts er Dag og Nat lige lange. Naturen giver os ligevægt af Mørke og Lys. Det Maskuline princip er vendt tilbage og forenes med det Feminine og ud af foreningen skabes Nyt Liv. Naturen er frugtbar og tiden er gunstig for spiring og gro af frø, som du sår nu eller, som du måske såede ved vintersolhverv, og som Jorden har passet for dig med sit omsluttende og nærende mørke, mens kulden stod på.

På de inderste planer i dig fødes og genfødes det indre barn, og vil du anvende jævndøgnets energi til personligt udviklingsarbejde, kan du, med støtte fra naturens perfekte balance i det maskuline og det feminine præcis dette døgn, se på hvordan din egen, indre balance har det. Hvordan føles det feminine i dig, og hvordan føles det maskuline. Fylder de lige meget. Har de begge kraft og udtryk, eller føles en af siderne undertrykt eller svag. Mangler der ligevægt og ligeværdighed mellem de 2 kvaliteter i dig, kan dit indre barn ikke trives fuldt ud, og du vil måske opleve mangel på spontanitet og glæde ved det umiddelbare. Eller det kreative i dig undertrykkes. Måske føler du dig ufri og bundet, eller indre sårbarhed får enten for megen eller for lidt plads.

Holdt af Moder Jord og støttet af Forårets maskuline, udadrettede fremdrift kan du lade din Kraftsang gjalde for ligevægtens genkomst i dig og i alle dine celler. Forbind dig med kraften, smelt sammen med den og lad den smelte ind i alle dine lag. Tillad dig at åbne og tage imod.

Vårfesten
Forårsjævndøgnet er traditionelt en fejring af netop alt det, jeg her har beskrevet. Fejring af Jordens evigt tilbagevendende frugtbarhed, fejring af nyt liv og fejring af Solen, der fra nu af og frem til efterårsjævndøgn har overtaget med sin varme og sit lys. Jo, der er virkelig masser af fejre netop nu, så når du har afsluttet rejsen med dit indre barn og har påkaldt og genskabt ligevægten (så godt som det nu lader sig gøre) så dans ud på mark og eng – eller i din have eller den nærmeste park på dine bare fødder. Tænd gerne et bål og dans om det og lad det ikke vare for længe før du skynder dig at pakke dig ind i uldne sokker og vamset sweater, for koldt er det stadig ved forårsjævndøgn, men varm dig ved ilden og i selskab med ligesindede. Syng. Drik en solskål med hinanden. Spis en frisk, grøn ret sammen. Flet en krans af de tidlige forårsblomster eller stil dem i en vase på dit alter. Du kan også opfinde dit eget, lille ritual til ære for vårfesten. Det er din intention og din bevidsthed i handlingen, der skaber ritualet. Nyd livet og lad dig rive med i det evige flyd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.