Search
Close this search box.
I mit årshjul er der naturligvis de 8 portaler, vi alle kender, og derudover har jeg, de seneste år, tilføjet et særligt ritual til årets start.
Direkte inspireret af vores allesammens heks Dannie Druehyld, som desværre ikke længere er iblandt os i denne dimension, har jeg taget Nytårsny ritualet til mig.
Om Nytårsny ved jeg kun det, Dannie skriver om i Heksens Håndbog – at det stammer fra den gamle folketro og falder på den første fuldmåne efter vintersolhverv. Ritualet starter man dog allerede ved sortmånen inden og udfører det dagligt indtil Nytårsny bryder igennem på fuldmånen.
 
Da jeg læste Dannies beskrivelse i sin tid, resonerede det kraftigt hos mig, og de sidste par år har jeg dagligt siddet fra sortmåne til Nytårsny fuldmånen med nærvær og tilstedeværelse samt mine visioner for det nye år.
Jeg forestiller mig, vort forfolk har udført ritualet med ønske om godt år og fred, godt helbred, frugtbarhed og en god høst, og jeg har tilrettet ritualets indhold, så det først og fremmest handler om nærvær, tilstedeværelse og dedikation til Livet og Friheden og de visioner, der passer ind i den ramme.
 
Ved at udføre ritualet fortæller vi vores underbevidsthed såvel som Universet og Gudinderne, at vi tager os selv og vores eget nærvær seriøst og, at vi ønsker at leve fra et mere sandt sted. Og det har vist aldrig været mere aktuelt, at vi tager ansvar for vores egen, indre sandhed, autencitet og frihed, og netop derfor giver det mening at tage nogle af de gamle ritualer tilbage og tappe ind i den kraft, de bærer.
 
Og det har givet mig mere, end jeg troede muligt, at udføre Nytårsny ritualet. Det har været dybt meningsfuldt at sidde med mine dybeste ønsker og visioner for både mig selv og for Jorden for det nye år, og jeg kan se hvordan, de gradvist manifesterer.
 

 

“Ved at udføre ritualet fortæller vi vores underbevidsthed såvel som Universet og Gudinderne, at vi tager os selv og vores eget nærvær seriøst og, at vi ønsker at leve fra et mere sandt sted. Og det har vist aldrig været mere aktuelt, at vi tager ansvar for vores egen, indre sandhed, autencitet og frihed, og netop derfor giver det mening at tage nogle af de gamle ritualer tilbage og tappe ind i den kraft, de bærer.”

 
Hvis du mærker ordene og gerne vil deltage i ritualet for det kommende år 2024, så har jeg åbnet op for en cirkel, hvor vi mødes på sortmånen – allerede den 13. december 2023 og igen på selve Nytårsny – fuldmånen den 27. december.
Jeg guider hele ritualet, og i den mellemliggende periode sidder vi dagligt hjemme hos os selv og checker ind i energien. Du finder mere info her. Vel mødt.
 
Kærligst,
BirgitteHelena

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.